Think, talk and act like an investor | webinar series with Iancu Guda

Rōnin Team on mai 13th, 2022 / Investing Insights / 5 min read

Pornim seria webinariilor gratuite Think, talk and act like an investor, o inițiativă derulată în parteneriat cu Iancu Guda, unul dintre cei mai loiali prieteni ai educației financiare. Vei lua parte la 10 întâlniri interactive unde vei afla cum să îți cultivi mindset-ul investitorului ce pune banii la treabă, cu promisiunea că nu te plictisim cu 10 pași simpli care te fac bogat peste noapte. 

Dacă și tu te intrebi cum să iei decizii financiare informate și eficiente, te invităm să iei din interacțiunile cu noi informații utile pe care să le aplici în călătoria ta spre libertatea financiară, idei validate de oameni cu experiență și expertiză în sfera investițională. 

Gazda acestei serii de webinarii va fi Iancu Guda, producătorul emisiunii Banii în Mișcare, autorul cărții cu același nume, lector în cadrul Academiei de Studii Economice București și CEO COFACE Services. Cu o experiență de peste 15 ani în sfera financiară, economică și de business, Iancu Guda a dat curs invitației noastre în misiunea comună de a aduce mai aproape de oameni educația financiară pe bune. Așa cum funcționează în realitate,  nu doar în cărți. Pentru o comunitate prosperă pe care o construim împreună. 

 

Nu vrem să te ținem în suspans, așa că trecem în revistă subiectele pe care le vom dezbate în cele 10 ediții:

1. Știm din practică și din teorie că succesul lucrurilor bine făcute nu fi atins fără planificare. Dăm startul seriei cu prima sesiune de discuții despre unul din pașii cruciali pentru libertatea financiară – Planificarea financiară – precondiție pentru investiții inteligente. 

2. Planificarea este elementul de temelie indiferent de momentul în care decizi să începi să investești. Echilibrul, însă este caracteristica care contribuie la atingerea obiectivelor investiționale pe termen lung. Vorbim despre achizițiile profitabile  și cheltuielile neproductive în cel de-al doilea webinar: Echilibrul financiar – achizițiile de locuințe și mașini.

3. Atât de multe opțiuni, posibilități infinite, însă ce e potrivit pentru tine, investitorule dezbatem în webinarul Tipuri de investiții financiare. Diversificarea portofoliului.  

4. Călătorie spre succes fără obstacole nu există. Îți prezentăm Riscuri și factori de impact în investiții. Gestionarea creditelor într-o sesiune dedicată provocărilor la care ne expunem, precum și cum le putem gestiona fără prea mari bătăi de cap.

5. Poate că îți sunt cunoscute frica, anxietatea, impulsivitatea, și tot roller coasterul emoțional pe care îl experimentăm în deciziile investiționale. Aflăm că toate aceste trăiri sunt perfect firești, și învățăm să depășim emoțiile care ne pun în dificultate deciziile investiționale în cursul Psihologia investitorului și procesul decizional. 

6. Contextul economic și geopolitic pare să facă loc pentru tot mai multe inițiative curajoase și antreprenori care vor să aducă un impact în societate. Cum și de ce să investim în startup-uri aflăm în întâlnirea Fundamentele investițiilor în companii la început de drum. 

7. Cum faci Screeningul și evaluarea oportunităților de investiție? Află în webinarul dedicat unde vom analiza împreună tehnicile pe care să le iei în considerare pentru (in)validarea oportunităților. 

8. Evoluția e măsurabilă. La fel și parcursul tău investițional. Cum monitorizăm progresul investițiilor noastre va fi subiectul principal al webinarului cu același nume.

9. Succesul nu reprezintă nimic dacă nu te poți bucura de el. Lichidizarea face parte din procesul investițional. Aflăm cum ne bucurăm de randamentele obținute în cursul Procesul de lichidizare.

10. Acum ai instrumentele, know-how-ul și tot ce trebuie să faci e să pui banii la treabă. Exponențial. În ultimul webinar discutăm despre Cum ne dezvoltăm portofoliul de investiții.

 

 Seria de webinarii Think, talk, and act like an investor este pentru tine dacă: 

  •  Ești curios, poate descoperi lucruri noi despre cum să îți gestionezi mai bine finanțele proprii
  •  Ești la începutul călătoriei spre libertatea financiară și habar nu ai de unde să pornești
  • Vrei să aprofundezi principii și tehnici investiționale
  • Vrei să afli care sunt provocările altor persoane care au început să investească și cum le poți depăși mai ușor
  •  Vrei să faci parte dintr-o comunitate vibrantă a cărei misiune este să facă educația financiară mai accesibilă, mai ușor de înțeles și de pus în practică.

Înregistrează-te la cel de-al treilea webinar

Sesiunile vor fi LIVE, GRATUITE, INTERACTIVE și cu o doză de entuziasm care sperăm să te molipsească. Pe tine și pe cei din jurul tău!  Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te poți înscrie aici la cel de-al treilea webinar Tipuri de investiții financiare. Diversificarea portofoliului, ce va avea loc pe 14 iulie 2022, începând cu ora 18, pe Zoom.

P.S. Dacă știi pe cineva curios să învețe mai multe despre cum să-și gestioneze mai bine finanțele și să le pună în mișcare în beneficiul său, dă-i de veste că am dat startul seriei. Tag, like & share are highly appreciated! 

Keep on rōnin! 

Share:

Not a rōnin yet?

Join us

Read more insights

Investing Insights / 7 min read

Crowdfunding campaign coming soon: Dressingz | Empowering fashion-conscious consumers with accessible pre-loved luxury

Andra Costin on mai 18th, 2023

In a world increasingly concerned about sustainability and conscious consumption, Dressingz emerges as a promising player in the pre-loved fashion industry. Their mission is to make resilient premium fashion more accessible, allowing people to enjoy high-quality clothing at affordable prices.

Product Updates / 5 min read

Product update: New measures to enhance investors’ protection

Rōnin Team on ianuarie 31st, 2023

When it comes to safety & compliance, investor's protection is one of our main golden rules. To ensure adequate protection for all of our investors as they participate in crowdfunding campaigns, we have introduced appropriate protection measures for non-sophisticated investors.