Întrebări frecvente

Investitori

Costuri

1. Costuri unice („one-off”)

Costuri de efectuare a Investiției (%)

Exemplu
Costurile pe care le plătiți la intrarea în investiție. Aceste costuri sunt compuse din:
(i) costuri legate de subscrierea efectivă a acțiunilor/părților sociale
(ii) costurile legate de activul suport (daca este cazul)
(cum ar fi comisioanele de localizare și de agent, taxe notariale, impozite pe proprietate și alte taxe de achiziție)

Costuri la exit/ vanzarea actiunilor (10 %)

Exemplu
Costurile pe care le plătiți la ieșirea din investiție (calculate ca 10% aplicat la diferenta intre suma la care se va face vanzarea si suma investita initial)

2.Costuri recurente

Sunt direct proportional cu suma investita.

Exemplu
Costurile pe care le suportați în timpul perioadei de deținere a investiției (taxa de administrare SPV)
Se raporteaza la un cost anual total de administrare SPV de aproximativ 3.000 Euro si la un cost de inregistrare a SPV-ului de aproximativ 1.500 Euro. Costurile se platesc, prima oara, anticipat pe 3 ani, la momentul la care deveniti actionar al SPV. Începând cu anul 4, costul anual de 3.000 Euro se va plăti anticipat, la începutul fiecarui an.
Sumele plătite de fiecare investitor sunt calculate direct proportional cu deținerea fiecărui investitor în SPV.

Eligibilitate

Echipa noastră de experți financiari folosește o matrice proiectată intern pentru a evalua și a duce startup-urile cu un pas mai aproape de a strânge fonduri.

Procesul de verificare se bazează pe un protocol testat și validat și presupune evaluarea unui plan de afaceri, unui pitch deck actualizat, precum și definirea plafonului de evaluare, capacității de scalare și estimărilor de dezvoltare a afacerii.

Iată setul de criterii pe care le folosim pentru a evalua oportunitățile de investiții înainte de a le lista pe platforma noastră:

Coeficient de investibilitate și condiții de investiție — Cât de investibil este startup-ul? Care sunt perspectivele legate de această rundă de finanțare? Cum a fost finanțată compania până în prezent? Există investitori notabili care susțin eforturile acesteia?

Noutate în avantajul competitiv – Care este avantajul competitiv de bază al afacerii? Cât de fiabil și stabil este acest avantaj pe o piață dinamică în schimbare?

Model de afaceri viabil – Cum capitalizează și monetizează compania? Care sunt perspectivele pe termen lung și cum arată cifrele în prezent? Cum a mers cu validarea modelului de afaceri de la lansare și ce planuri de creștere există?

Cota de piață eficientă – Evaluăm oportunitatea de piață pe baza informațiilor companiei în raport cu starea pieței și cu concurenții acesteia. Strategia de penetrare a pieței se potrivește cu starea de fapt și previziunile acesteia?

Stabilitatea produsului – Cât de puternice sunt caracteristicile de bază ale produsului? Care sunt etapele în dezvoltarea produsului și cum se traduce acest lucru în creștere rapidă, scalabilitate, adopție și retenție pe piață?

Tracțiune & Echipa – Cum arată comunitatea startup-ului tău? Dar baza de utilizatori? Sunt derulate eforturi de marketing pentru creșterea companiei? Cum arată echipa? Există abilități complementare? Care este expertiza lor?