Putting dreams to work.

Razvan Savu

Mentorship în afaceri, strategie și poziționare, inovație, facilitarea rezolvării problemelor

Răzvan este consultant și facilitator cu peste 15 ani de experiență în toate domeniile industriei IT – de la dezvoltarea de software la analiza de piață și consultanță. Cu experiență practică de conducere în diveerse companii și departamente, Răzvan a adus contribuții esențiale la proiecte strategice de pe piețele din România și ECE.

Răzvan este Consultant Executiv și Facilitator cu peste 15 ani de experiență în proiecte strategice cu componentă digitală, susținând clienți din industrii de top precum finanțe, telecomunicații, utilități, retail, administrație publică și IT&C.

Un designer de sisteme versatil cu o capacitate recunoscută de sinteză, expertiza sa este cel mai bine demonstrată de varietatea de proiecte și activități în care a fost implicat, ajutând peste 80 de clienți din regiunea ECE în domenii precum strategie, poziționare pe piață, selecție de furnizori, clienți și dezvoltarea portofoliului de produse și multe altele.

În anii înainte de a-și înființa propria companie de consultanță, a petrecut timp la IDC, unul dintre liderii mondiali în analiza pieței digitale. În poziția sa de analist de piață, el a consolidat relațiile cu furnizori de top digital și a generat materiale, rapoarte și proiecte personalizate pentru piețele din România, Republica Moldova și ECE. În calitate de Country Manager al biroului local al IDC, el a consolidat rezultatele companiei în toate cele trei linii de afaceri – analiză de piață, consultanță și evenimente.

Răzvan a adus contribuții esențiale la crearea uneia dintre cele mai mari structuri de consiliu consultativ din România, având ca scop colectarea și distribuirea de informații relevante despre dinamica pieței IT&C. De-a lungul a cinci ani la IDC, el a purtat discuții cu peste 120 de directori (CEO, CIO, CTO, CMO, CHRO, CDO, CPO etc.) din companii de top cumpărători de tehnologie, demonstrând o înțelegere pe mai multe niveluri a problemelor digitale și nevoilor particulare.

În calitate de public speaker, Răzvan a coordonat și participat la peste 50 de evenimente de piață, prezentând direcții de piață, subiecte digitale (Cloud, Transformare digitală, Securitate) sau recomandări pentru furnizorii și cumpărătorii de tehnologie. Înțelegerea sa largă a provocărilor interne și externe, precum și abilitățile sale de prezentare, au culminat cu concentrarea pe furnizarea de ateliere inovatoare pentru echipele de management.

Înainte de IDC, Răzvan a lucrat în companii românești, unde a lucrat ca arhitect prevânzări și manager al departamentelor de proiecte strategice, supervizând peste 250 de oferte și proiecte. În acest timp, a participat și a condus activități de fuziuni și achiziții.

Absolvent al Facultății de Automatizare și Informatică, secția Tehnologia Informației, și-a început cariera la IBM, unde a deținut diverse roluri oficiale, de la dezvoltator PLSQL până la arhitect end-to-end pentru soluții tehnologice (COTS și sisteme custom) și proiecte operaționale (preluare de sistem și aplicații, M&A, proiecte de consultanță) în valoare de zeci de milioane de euro (Vodafone, Agenția Națională de Cadastru și Carte Funciară, Electrica etc.). În acea perioadă, a obținut certificarea Enterprise Architect de la The Open Group (TOGAF).

Dorești să te alături comunității noastre de experți?

Construim o comunitate de investiții dinamică și colaborativă la nivel mondial, cu scopul de a oferi asistență atât antreprenorilor, cât și investitorilor.

Aplică pentru a obține asistență din partea comunității noastre de experți
Aplică pentru a obține suport de la comunitatea noastră de experți