Putting dreams to work.
Prezentare generală a afacerii
Locație
Bucuresti, România
Categorie
Cleantech, Transport
Rezumatul campaniei
Obiectiv propus pentru finanțare
€200.000 - €500.000
Aport în acțiuni
4.26-10.00%
Valoare de piață
€5.000.000
Investiție minimă
€100
Zile rămase
0

Misiunea ELEC este aceea de a crea un ecosistem (hub de electro-mobilitate) în care utilizatorii, persoane fizice și persoane juridice, să aibă experiențe unice și oportunități de business bazate pe ridesharing, renting si încărcare. Astfel, prin aplicația ELEC, utilizatorii pot închiria mașini electrice, pot solicita curse cu mașini electrice, pot găsi și utiliza stații de încărcare rapidă în toată Europa.

€210.300 din €200.000 finanțată

105%

Povestea Afacerii

Cum a început totul?

Într-o căutare mereu crescândă pentru un viitor mai verde și mai durabil, compania noastră de ridesharing, ELEC, a fost înființată cu scopul unic de a oferi clienților noștri curse eco-friendly, accesibile și confortabile.


Drivers:

Obiective de Sustenabilitate: Contribuim activ la un ecosistem urban mai durabil.

Brand Național: Dorim să demonstrăm că companiile românești pot prospera și pot concura cu jucătorii globali majori. Credem că spectrul antreprenorial românesc continuă să ofere cel mai prolific spațiu pentru nașterea noilor afaceri.

Produse Superioare: Operând o flotă de mașini noi (2020+) cu șoferi profesioniști la prețuri corecte, oferim clienților noștri o opțiune 100% verde și mai confortabilă pentru a se bucura de curse, rămânând în același timp conștienți de mediu.


Context:

Oportunitatea de Piață: Am identificat o cerere pe piața de ridesharing din România pentru un serviciu de calitate superioară ca urmare a concentrării jucătorilor actuali mai mult pe cantitate vs. calitate. (ex. flota de mașini învechite) 

Eficiența Costurilor: Vehiculele electrice au un cost operațional redus în termeni de combustibil și cheltuieli de întreținere comparativ cu motoarele tradiționale cu ardere, ceea ce poate duce, în timp, la o rentabilitate îmbunătățită și la o durabilitate pe termen lung. 

Diferențierea Brandului: Suntem prima companie din România și Europa Centrală și de Est care se bazează în totalitate pe mașini 100% electrice pentru a oferi servicii de ridesharing. Credem cu tărie că piața EV din CEE se află în stadiile sale inițiale și vor exista multe oportunități de explorat în acest domeniu.


Misiunea / Conceptul Afacerii

ELEC este o companie "câștig pentru toți". Generăm bogăție pentru investitorii noștri, oferim flexibilitate șoferilor noștri să-și lucreze propriile programe și să beneficieze de surse sporite de venituri, oferim servicii superioare pentru clienții noștri și, nu în ultimul rând, ne angajăm să creăm un aer mai curat și un mediu mai sustenabil.

DE CE? Cu un accent pe satisfacția clienților și tehnologiile inovatoare, ne propunem să redefinim modul în care oamenii călătoresc, inspirând comunitățile să adopte mobilitatea electrică și să contribuie la un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare.


Aspecte notabile & realizări ale afacerii

ELEC a stabilit parteneriate cu jucători cheie din sectoarele auto și de energie regenerabilă. Aceste colaborări au permis ELEC să-și extindă rețeaua de încărcare, să crească operațiunile și să ofere o experiență de utilizare mai bună atât șoferilor, cât și clienților, în timp ce crește fluxurile de venituri.


Produs / serviciu

Afacerea noastră este structurată ca un hub de electromobilitate, operând 3 fluxuri principale:

Ride-sharing: Oferim servicii de transport urban 100% verde în București. Total Operațional

Charge: În prezent, oferim servicii de încărcare în București pentru piața de retail și pentru flota noastră, reducând astfel costurile operaționale. Total Operațional

Rent: Ne propunem să oferim închirieri pe termen scurt cu mașini 100% verzi. Planificat pentru T1 2024.


Model de afaceri

1.Ride-sharing: Venitul brut din produsul de ride-sharing este împărțit în două categorii:

Închiriere: Deținând propria noastră flotă, închiriem mașinile șoferilor pentru o rată fixă săptămânală.

Călătorii: Percepem un % din fiecare călătorie.

2.Încărcare: Venitul brut din stațiile noastre de încărcare este determinat de diferența dintre costul nostru de achiziție pentru kW și prețul de vânzare către retail și către partenerii noștri de flotă.

3.Rent-a-car:


Piața

1.Piață în creștere: Piața de ride-sharing din România este încă în stadiile sale incipiente, în special pentru segmentul EV. Cu toate acestea, a cunoscut o creștere constantă în ultimii 5 ani.

2.Profilul clientului: Cu tot mai multe corporații multinaționale prezente în peisajul de afaceri românesc, ne adresăm în primul rând, dar nu ne limităm la clienții tineri - de vârstă medie, conștienți de mediu din lumea corporativă.

3.Prețuri dinamice: Afacerea de ride-sharing din România promovează așa-numitele "tarife dinamice" în orele de vârf, în funcție de disponibilitatea șoferilor și condițiile de trafic. ELEC promovează o rată fixă / km în funcție de diferite intervale de timp, astfel încât clienții să nu întâmpine ajustări neașteptate ale tarifelor.

4.Cantitate vs. calitate: Principalii noștri concurenți și-au concentrat eforturile pe scalarea afacerii lor pe piața românească în termeni de volum (număr crescut de șoferi, număr de mașini și număr de parteneri) neglijând îmbunătățirile produsului în termeni de confort și calitatea șoferilor. ELEC își propune să rezolve aceste probleme punând clientul pe primul loc, creând astfel un produs superior față de concurență.


Competiție

Uber: Companie de ride-sharing bazată în SUA, prima de acest fel, care domină în prezent peisajul global.

Bolt: Companie estoniană de electromobilitate, care a reușit să devină un jucător important în UE și Africa.

Black Cab: Companie românească de lux “ride on demand” care operează vehicule de înaltă calitate la prețuri peste medie de piață.

 Companii de taxi tradiționale: Companii de taxi tradiționale care oferă un serviciu de transport „preț / km”, de obicei operând vehicule tradiționale învechite.


Tracțiunea afacerii

Achiziția de clienți: Peste 10k+ de utilizatori de când am intrat live în București.

Angajamentul utilizatorului: 50% dintre utilizatorii noștri înregistrați au folosit ELEC de mai mult de o dată.

 Cota de piață :In prezent completam pana la 5000 de curse de ride-sharing lunar din România, cu un plan de a ajunge la 10%vdin cota de piata până în T4 2027.


Obiective și roadmap-ul viitor

Dezvoltare de aplicații: Pentru a oferi o experiență mai bună utilizatorilor noștri, precum și o analiză și informații mai bune pentru scopuri interne, plănuim să îmbunătățim software-ul nostru și să dezvoltăm noi funcționalități pentru liniile de afaceri de încărcare și închiriere.

Marketing: Prezență crescută offline și online pentru a câștiga tracțiune în ceea ce privește conștientizarea brandului.

Achiziția de clienți și șoferi: Rularea de campanii bonus pentru a crește atât achiziția noastră de ofertă, cât și de cerere.


Ne puteți găsi pe:

https://www.elec.ro/

https://www.linkedin.com/company/elec-romania/

https://www.facebook.com/elecrideshare

https://www.instagram.com/elec_rideshare/

https://www.tiktok.com/@elec_rideshare?_t=8dhs4ALuoX4&_r=1

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această campanie sau să investești

Creează-ți cont

Ai deja un cont? Autentifică-te!

Pentru a respecta reglementările în vigoare, detaliile complete ale campaniei de finanțare participativă sunt afișate numai utilizatorilor înregistrați.