Putting dreams to work.
Prezentare generală a afacerii
Locație
Bucharest, România
Categorie
Hrtech, Human Resources
Rezumatul campaniei
Obiectiv propus pentru finanțare
€60.000 - €120.000
Aport în acțiuni
0.90-1.78%
Valoare de piață
€6.000.000
Investiție minimă
€100
Zile rămase
0

Jobful reduce discrepanța dintre piața forței de munca și angajatori printr-o soluție centrată pe profesioniști, îmbunătățind considerabil abordările tradiționale

€112.800 din €60.000 finanțată

188%

Business story

Jobful este un startup românesc care oferă soluții de recrutare pentru angajatori. Platforma Jobful Career este o soluție SaaS ce poate fi personalizată end-to-end, care ajută companiile să atragă, angajeze și perfecționeze profesioniștii potriviți. Platforma Jobful Career conectează canalele de sourcing și alte sisteme terțe pentru a asigura formatul de one-stop-shop pentru atragerea de talente.

Pe baza cercetărilor noastre inițiale, recrutarea este cea mai învechită dimensiune care funcționează în mantra imbatranita a cererii și ofertei, unde doar volumul de CV-uri contează.

Oportunitatea pe care am descoperit-o este de a construi tehnologia care poate transforma procesul de recrutare într-un proces de conectare care să faciliteze experiențe și îmbunătățească procesul operațional.

 







Business Mission / Concept

VIZIUNE

Ne dorim să inspirăm și împlinim potențialul oamenilor de a modela viitorul unei forțe de muncă multigeneraționale.

MISIUNE

Misiunea noastră este să oferim o modalitate interactivă, echitabilă și eficientă de a conecta talentul cu oportunitățile potrivite.

Credem că orice persoană merită un loc de muncă în care să fie fericită și productivă, iar fiecare afacere merită angajați performanți și implicați. Suntem aici pentru a facilita această conexiune prin tehnologie orientată spre viitor și cu un design centrat pe om.







CONTEXT

Succesul unui startup depinde de mai mulți factori și variabile. Știm că 9 din 10 startup-uri își închid afacerea în primii 2 ani de existență. Au fost efectuate multe studii pentru a înțelege de ce și ce face ca unele startup-uri să aibă succes. Antreprenorul în serie Bill Gross a realizat un studiu care analizează 5 dimensiuni cheie ale startup-urilor și l-a prezentat la TEDx

Când discutăm despre timing, cea mai importantă măsurătoare în determinarea succesului, ne uităm la întregul context, prezent și viitor, al startup-urilor tech de resurse umane. În cazul nostru, ne uităm la schimbările generaționale, impactul tehnologiei în viața noastră de zi cu zi, viitorul locurilor de muncă și tendințele pieței.


Schimbări generaționale

Millennials și Generația Z reprezintă în prezent 38% din forța de muncă globală, dar urmează să atingă 58%într-un deceniu. Aceste generații s-au format avand acces la tehnologie, și-au schimbat locul de muncă mai des, sunt mai bine educate și câștigă mai mult decât orice generație anterioară. Ele remodelează forța de muncă, se recalifică, lucrează de la distanță și îmbrățișează freelancing-ul, conducând schimbări în modul în care lucrăm în fiecare zi.

 

Impactul tehnologiei

Produsele pe care giganții tehnologiei se concentrează, în special în zona B2C, sunt produse care urmăresc îmbunătățirea capacității de a atrage și de a menține atenția utilizatorilor.

Având aceste produse aproape perfecte în jurul nostru, dezvoltăm un comportament de critică constantă și precisă asupra produselor. De multe ori produsele sunt construite din perspectiva companiilor, și mai puțin din perspectiva utilizatorilor.

În opinia noastră, cheia succesului este reducerea acestui decalaj, așa că am construit Jobful având în vedere utilizatorul final, cu sisteme atractive, capabile să concureze cu orice alte produse, captându-le mereu atenția.

 

Viitorul locurilor de muncă

Forumul Economic Mondial a efectuat studii complexe despre „Viitorul locurilor de muncă”. Acestea sunt principalele concluzii:

•Se așteaptă ca ritmul de adoptare a tehnologiei să rămână neclintit și să se accelereze în unele domenii;

•Automatizarea, în tandem cu recesiunea COVID-19, creează un scenariu de „dublă perturbare” pentru lucrători;

•Decalajele de competențe continuă să fie ridicate, deoarece competențele solicitate în majoritatea locurile de muncă se schimbă în următorii cinci ani.

Astfel, crearea unei forțe de muncă mai agile, capabilă să se recalifice, să se perfecționeze și să se adapteze nu este singura cheie, dar este esențială pentru binele lucrătorilor și al economiilor noastre.

 

Tendințele pieței

Când ne uităm la educație și carieră, putem observa cu ușurință schimbările și tendințele din jurul nostru. Cele mai relevante pentru contextul nostru sunt:

•Creșterea cursurilor online (Coursera, edX, Lynda etc.);

•Creșterea ritmului de adoptare digitale pentru procesele de afaceri;

•Utilizarea AI / ML pentru a îmbunătăți rezultatele afacerii;

•Sisteme centrate pe utilizator, cu o rata de adopție ridicată.

Construindu-ne afacerea și produsul, am început cu fiecare dintre aceste tendințe ca indicatori pentru direcția pieței și catalizatori ai succesului.

 

Recesiune, concedieri și dinamică crescută

Perspectiva actuală a pieței muncii deschide un teren de oportunități pentru tehnologia noastră. Wall Street Journal a comparat contextul actual al unei potențiale recesiuni cu cele experimentate anterior în SUA. Pe baza numărului de locuri de muncă neocupate, a pensionării baby boomers (generația) și a altor indicatori, unul dintre aspectele care fac această potențială recesiune unică este dinamica pieței muncii și potențiala redresare








Business highlights & achievements

În ultimii 4 ani, echipa afăcut parte din diferite programe de accelerare a startup-urilor. Iată cele mai mândre realizări ale noastre:

•În 2018 am participat la programul de accelerare Spherik by KPMG, unde am obținut locul 3 și premiul pentru popularitate la Startarium.

•În 2019 am absolvit Programul de Accelerare SAP.io Berlin;

•În 2020 am absolvit Programul de Accelerare NUMA (WEVE) New York, în timp ce în 2021 am finalizat Programul de Accelerare InnovX Scale-up si am participat la Imperiul Leilor la PROTV.

•În 2022, am fost selectați de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare pentru programul Star Venture, oferind consultanță de specialitate pentru proiecte cheie de dezvoltare. Când a început războiul Ucraina-Rusia, ne-am pus platforma de sprijinire a persoanelor strămutate din Ucraina pentru a-și recâștiga stabilitatea financiară, cu sprijinul ERSTE-BCR Bank (https://jobs4ukr.com).

În materie de investiții, în 2019 am primit prima noastră rundă de investiții Angel de 100.000 EUR, urmate de alte investitii in valoare de 600.000 EUR.

Am reușit să legăm parteneriate strategice cu companii de tehnologie (Microsoft, SAP, Oracle și AWS) și instituții financiare (BCR/ERSTE și BERD).

 







Product / service


Din perspectiva B2B, soluția noastră oferă patru dimensiuni pentru a îmbunătăți achiziția de talente.

Propria banca de talente

Platforma Jobful Career este o soluție SaaS care conectează canalele de sourcing cu sistemele ATS, comportandu-se ca site-ul web pentru cariere al unui client. Produsul este complet personalizabil pe baza manualului de brand al clientului pentru a se potrivi perfect în ecosistemul acestuia.

Timp și resurse reduse pentru crearea listelor scurte de candidați

În medie, 60% din timpul unui recrutor este petrecut cu pre-screening, trecând prin CV-uri. În plus, recrutorii petrec mai puțin de 10 secunde pe un CV, hotărând dacă merită

explorat în continuare sau nu.

Am creat algoritmi personalizați de inteligență artificială pentru a genera candidații cei mai potriviți în câteva secunde, eliminând pre-screening și oferind recrutorilor mai mult timp pentru a se concentra pe candidații calificați.

Perfecționarea

candidaților de top pentru o potrivire perfectă

Pe baza sondajului PwC, 77% dintre directori executivi consideră că lipsa competențelor cheie este una dintre cele mai mari amenințări pentru afacerea lor. Forumul Economic Mondial a declarat în 2019 că talentul, nu tehnologia, este cheia succesului într-un viitor digital.

Jobful oferă cursuri dedicate, care sprijină organizațiile să-și dezvolte setul de abilități al pool-ului de talente în funcție de nevoile actuale și viitoare.

Identificarea talentul potrivit folosind tehnologia

Am construit un cadru personalizat de gamificare, exploatând factorii motivaționali și punctele de contact automate ale oamenilor, transformând recrutarea într-o experiență captivantă în loc de o povară, ghidând atât candidații, cât și recrutorii într-o experiență satisfăcătoare








Business Model

Portofoliul nostru include patru cazuri de utilizare ale aceleiași tehnologii, definite ca soluții.Acestea sunt: corporații, universități (centre de carieră), ONG-uri (axate pe angajare - Jobs4Ukraine) și comunități de talente (comitete de locuri de muncă, agenții de recrutare, RPOs și leasing de personal).

Pentru toți clienții noștri folosim modelul Software as a Service (abonament lunar). Oferta acoperă asistență, întreținere, găzduire, actualizări și îmbunătățiri. Avem oferte complementare pentru personalizări, suport premium și consultanță pentru clienți.

În 2021 am trecut de la o abordare locală pe piața românească la o abordare regională și globală. Strategia este construită pe patru straturi, începând cu inbound - conținut dedicat creșterii organice în SEO și sisteme de generare de clienți potențiali pe blogul nostru și continuând cu outbound folosind LinkedIn Navigator pentru

contacte și fluxuri automate de e-mail. Acești doi primi piloni generează clienți potențiali în mijlocul pieței.

Acum colaborăm cu SAP (AppCenter), Microsoft (Marketplace) și Oracle pentru a genera noi afaceri în sectorul întreprinderilor mari. În cele din urmă, avem o echipă de vânzări dedicată care conduce procesul comercial de vanzare și un manager de cont dedicat pentru conturile cheie.

  







Market Highlights

Piața totală adresabilă

Piața globală de achiziție de talente, tehnologie de angajare și servicii conexe se estimează că va ajunge la 196 miliarde USD în 2028. Piața de achiziție de talente, tehnologie de angajare și servicii este responsabilă, la nivel mondial, pentru aproximativ 13% din piața globală de management al capitalului uman.







Piață disponibilă care poate fi deservită

Abordarea holistică folosită de Jobful, împreună cu strategia de parteneriate strategice, permite startup-ului să abordeze mai mult de 40% din piață, ceea ce înseamnă aproximativ 56,28 miliarde USD. Se estimează că platformele web vor reprezenta mai mult de 50% din piața mondială pentru software de angajare și achiziție de talente în urmatorii ani. Deoarece Jobful este o astfel de platformă, am

estimat că 40% este o dimensiune realistă a pieței (fiind prima piață vizată de Jobful) .







Piață care poate fi deservită

Piața care poate fi obținută de Jobful, în funcție de rata de succes actuală și pe baza segmentării clienților noștri, reprezintă până la 12% din Piață Disponibilă Deservibilă în următorii 10 ani. 12% din Piata Disponibila este din nou o abordare conservatoare a Jobful și a rezultat din faptul că, la început, produsele noastre vor fi adoptate de inovatori (2,5% conform literaturii științifice) și early adopters (13,5% conform literaturii științifice).

 







Competition

Pentru a înțelege concurența, am plecat de la abordările standard ale pieței, mai exact categorii de acțiuni pe care clienții noștri țintă le fac și istoric le-au tot făcut. Abordările sunt:

Pentru Jobful, concurența directă este reprezentată de abordarea digitalizării. În această categorie avem soluții legacy (SAP SuccessFactors, Oracle Taleo, Workday), challengers in domeniul corporatiilor (GreenHouse) și competitori în domeniul IMM-urilor (Recruitee, Team Tailor).

Strategia noastră include parteneriatele deja convenite cu soluțiile legacy pentru a le extinde funcționalitățile și a mitiga riscul de abandon.

 







Business traction

Jobful a atins 150.000 Euro în venituri anuale recurente și acum înregistrează în medie 60.000 Euro din afaceri noi recurente în fiecare trimestru. Această sumă în fiecare trimestru adaugă între 2 și 4 companii noi in portofoliul nostru, mai ales din spațiul corporativ și universitar. Pipeline-ul nostru actual este de peste 600K și soluția are un grad ridicat de „stickiness”, înregistrând zero pierderi în ultimul an.

 







Goals & future roadmap 

Roadmap-ul nostru include: investiții în sistemul de generare de lead-uri de marketing (bugete de marketing pentru B2B, inbound și outbound), testarea de noi campanii de marketing în afara României pentru cele două noi cazuri de utilizare (Campus și ONG-uri), creșterea numărului de angajați ai echipei de vânzări, închiderea rundei noastre de Seed (~500.000 investitor strategic) și creșterea portofoliul

internațional (>50% din rezervări și din pipeline activ în afara României).


Pitch and AMA Session

Daca vreti sa aflati mai multe despre Jobful, va invitam sa urmariti o inregistrare a Pitch-ului si a sesiunii de "Ask me Anything", in care Mihai, fondatorul Jobful, prezinta business model-ul si raspunde intrebarilor venite din partea potentialilor investitori. https://www.youtube.com/watch?v=LKL077TfsCQ&t=4s


Ultimele năutăți

Lansarea live cu trei clienți noi până la sfârșitul lunii mai (doua companii și o universitate)

Grant de €50.000 obținut pentru dezvoltarea funcțiilor de accesibilitate și implementarea tehnologiei pentru ONG-uri

Primul trimestru din 2023 încheiat cu venituri de peste €100.000 

Echipa de bază a fost dublată în dimensiune

Bugetul anului 2022 va fi depășit până la sfârșitul lunii mai

Creștere vizată de peste 300% pe an, cu o baza de clienți activă de peste €500.000

Construirea activă a unui board consultativ

Lansarea unei noi interfețe și a noi module în platformă (raportare, managementul documentelor angajaților)


Social links:

Facebook: https://www.facebook.com/jobfulro

Instagram: https://www.instagram.com/jobfulplayground/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/jobful/

Youtube: https://www.youtube.com/@jobful1229

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această campanie sau să investești

Creează-ți cont

Ai deja un cont? Autentifică-te!

Pentru a respecta reglementările în vigoare, detaliile complete ale campaniei de finanțare participativă sunt afișate numai utilizatorilor înregistrați.