Putting dreams to work.
Prezentare generală a afacerii
Locație
Timisoara, România
Categorie
Sistemul Medical/ Sănătate
Rezumatul campaniei
Obiectiv propus pentru finanțare
€100.000 - €400.000
Aport în acțiuni
5-20%
Valoare de piață
€2.000.000
Investiție minimă
€100
Zile rămase
0

AIMinded este o solutie de Inteligenta Artificiala care accelereaza tratamentul cancerului prin automatizarea analizei imaginilor din clinicile de radioterapie.

€22.200 din €100.000 finanțată

22%

Business story

Alexandru Vesa, CEO-ul companiei, a fost inspirat de experiența mamei sale, care a purtat o luptă cu cancerul. Împreună cu Fabian Jichi a împărtășit aceeași pasiune pentru Inteligență Artificială și inovație. Aceștia au decis să fondeze AIMinded, cu scopul de a ajuta pacienții de cancer să aibă acces la tratamentul de Radioterapie și de a sprijini sistemul medical.

Locurile de muncă în domeniul automotive nu ne-au făcut să simțim că putem aduce cu adevărat o schimbare și am descoperit că putem aplica expertiza în Inteligență Artificială pe care am acumulat-o, în domeniul medical. Simțim astfel că putem să îmbunătățim procesul de tratament al bolnavilor de cancer, pentru a salva vieți. Suntem foarte bucuroși să construim o soluție care va ajuta medicii radioterapeuți și pacienții care suferă de cancer să primească tratamentul de care au nevoie mai repede. Acesta este factorul care ne motivează munca în fiecare zi, cancerul fiind boala secolului XXI.



Business Mission / Concept

În prezent, global sunt 5 000 de pacienți bolnavi de cancer care au nevoie de Radioterapie în fiecare zi. Numărul acestora este în continuă creștere, în timp ce numărul de medici radioterapeuți nu este suficient pentru a acoperi nevoia.

Un medic radioterapeut are multiple sarcini:

1. Conturajul tumorei și al organelor de risc;

2. Procesul de iradiere prin acceleratorul liniar;

3. Starea pacientului.

Pentru pacientul bolnav de cancer:

1. Începerea tratamentului poate dura până la 4 săptămâni;

2. Există riscul de a nu prinde începerea tratamentului;

3. Timpul crescut pentru conturaj duce la o întârziere a începerii tratamentului.

Prin reducerea timpului pentru acest proces lung de conturaj, câștigăm timp pentru alte procese necesare începerii tratamentului, în timp ce automatizarea conturajului poate însemna că mai mulți pacienți sunt tratați de acelasi doctor. Prin câștigarea a mai mult timp, câștigăm mai multe șanse la viață pentru mai muți pacienți.

Misiunea AIMinded este de a accelera tratamentul de cancer prin Inteligență Artificială, pentru a ajuta pacienții să înceapă tratamentul de radioterapie mai repede și să aibă o interacțiune mai apropiată cu medicul oncolog.


Business highlights & achievements

1. Ne mândrim cu participarea la Acceleratorul internațional pentru startup-uri medicale Reactor22, organizat de EIT Health la Budapesta, cea mai mare organizație care se ocupă de startupuri medicale la nivel european, în cadrul căruia:

Am fost nominalizați ca “Cel mai promițător

Startup” într-un program format din 17 echipe din Europa, fiind

singura echipă românească;;

Mențiunea a fost făcută de către GE Healthcare, lider de piață în cercetarea și

distribuția tehnologiei medicale

2. Am obținut prima rundă de finanțare din partea Supermedical:

Lider de piață în vânzarea echipamentelor medicale din România;;

100.000 EUR investiti;

Parteneriat strategic pentru distribuția soluției noastre în spitalele din Romania.

3. Suntem câștigătorii Hackaton4Health 2022, inițiat de Johnson & Johnson, susținut de Centrul de Inovație și e-Health și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. În urma competiției, suntem înscriși într-un program de mentorat de 6 luni, pentru dezvoltarea noastră în ecosistemului digital în domeniul sănătății.


Product/service

Produsul AIMinded se numeste AIM-contouring. Acesta este un sistem complet automatizat care este integrat în clinicile de radioterapie și este compatibil cu toți producătorii de echipamente ce interacționeaza cu aplicația noastră.

Radioterapia este un proces alcătuit din mai multi pași.

Primul presupune ca pacientului să îi fie efectuat un computer tomograf, imaginile urmând să fie trimise către medicul specialist.. 

Radioterapeutul începe realizarea planului de tratament, ceea ce presupune conturarea tumorii și a țesutului sănătos din jurul acesteia, ce trebuie protejat.

Aici este locul unde AIMinded aduce valoare: folosind un singur click, imaginile de la computerul tomograf sunt trimise către platforma noastra unde, în doar 2 minute (în loc de 3-4 ore), folosind inteligența

artificială, creează conturajele obligatorii. 

După ce aceste conturaje sunt generate, ele sunt trimise automat către medic pentru a fi analizate și modificate, dacă este necesar.

Pacientul este trimis la departamentul de fizică, pentru calcularea dozajelor de iradiere și continuarea planului de tratament..



Business Model

AIMinded generează venit prin intermediul unei subscripții achiziționate, personalizată pentru fiecare centru de radioterapie, în funcție de numărul de pacienți. Acest lucru le permite spitalelor să fie întotdeauna la zi cu cei mai buni algoritmi disponibili și actualizați.



Market Highlights

Piața pe care o țintim este cea de Radioterapie, clienții fiind clinicile de radioterapie. Utilizatorii sunt medicii radioterapeuți care realizează în mod clasic aceste conturaje manual. În Europa sunt 1500 de clinici de radioterapie, în timp ce piața globală de radioterapie are o creștere de 47% în doar 5 ani, de la 4.7 miliarde EUR (2016) la 8.1 miliarde EUR (2021).



Competition

Competiția noastră vine din Europa de Vest și America:

MVision

Therapanacea

Limbus AI

Contour ProtegeAI

Mirada Medical

Diferențiatorul nostru este faptul că generăm conturaje atât pentru țesutul tumoral, cât și pentru organele la risc. Totodată, modelul de subscripție lunară și adresabilitatea pe piața căreia ne adresăm reprezintă aspecte prin care ne diferențiem.


Business traction

În momentul de față întreprindem 3 parteneriate cu clinici din Timișoara, Cluj și Oradea, atât din sectorul public, cât și cel privat de servicii medicale. Din aceste clinici:

Colectăm date reale cu ajutorul cărora antrenăm algoritmii;

Desfășurăm teste de integrare a soluției noastre; 

Validăm rezultatele obținute de algoritmii de Inteligență Artificială împreună cu medicii specialiști din aceste clinici.


Goals & future roadmap

Prin sprijinul acestei viitoare investiții, urmărim să îndeplinim următoarele obiective:

Cercetare și dezvoltare;

Creșterea bazei de date ce conține pacienți pentru antrenarea algoritmilor;

Extinderea echipei medicale;

Creșterea numărului de clinici din România în care suntem prezenți;

Începerea expansiunii internaționale;

Obținerea Mărcii Europene pentru dispozitive medicale;

Creșterea echipei tehnice specializate în Inteligență Artificială, pentru accelerarea cercetării și dezvoltării.


Aparitii in Media

https://www.forbes.ro/aiminded-cauta-finantari-de-pana-la-04-milioane-de-euro-300441


https://www.startupcafe.ro/idei-antreprenori/startup-it-timisorean-premiu-incubator-future-makers-2022.htm


https://www.profit.ro/startup-ul-saptamanii/profit-news-tv-alexandru-vesa-cofondator-aiminded-cautam-finantare-de-400-000-de-euro-vrem-sa-ne-extindem-in-ungaria-si-polonia-20928810


Facebook: https://www.facebook.com/aiminded.ro

Linked In: https://www.linkedin.com/company/aiminded/

Instagram: https://instagram.com/aiminded.ro?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Website: https://aiminded.ro/en/home-en/

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această campanie sau să investești

Creează-ți cont

Ai deja un cont? Autentifică-te!

Pentru a respecta reglementările în vigoare, detaliile complete ale campaniei de finanțare participativă sunt afișate numai utilizatorilor înregistrați.